Latex spuiten

Voordelig, snel en professionele afwerking zonder strepen of banen

Woonkamer laten schilderen of laten verfspuiten?

Vroeger werden wanden en plafonds altijd handmatig geschilderd. Het handmatig rollen van latex (het zogenaamde sauzen) is vaak tijdrovend en kan beschouwd worden als zware arbeid.

Bovendien moet er snel gewerkt worden tijdens het sauzen om baanvorming te voorkomen.

Vaak is er met handmatig schilderen ook een structuur van de roller zichtbaar.

Bij latex spuiten / verf spuiten wordt de latex aangebracht door middel van een airless verfspuit. Door de snelheid van het spuiten wordt voorkomen dat de latex te snel droogt en dus baanvorming voorkomen wordt. Ook zorgt een krachtige pomp ervoor dat de latex of muurverf onder hoge druk snel en egaal wordt aangebracht op de ondergrond.

Doordat latex spuiten veel sneller gaat dan handmatig schilderen wordt de arbeidstijd aanzienlijk verkort. De prijs voor het spuiten wordt mede bepaald aan de hand van het volume, dus hoe meer m2 hoe groter uw voordeel.

Een goede voorbereiding is noodzakelijk

Zoals met alles kan het niet alleen maar voordelen zijn. Doordat wij met een krachtige verfspuitmachine (Wagner SF23) de latex spuiten ontstaat er een hele fijne nevel. Goed afdekken en afplakken is dus een noodzaak. Wij werken dan ook alleen maar met materialen van de beste kwaliteit en onze professionele schilders streven bij iedere klus naar het beste resultaat.

Wij zorgen voor het perfect afdekken en na afloop ruimen we alles uiteraard netjes op

Zo netjes als dat uw woning of pand eruit ziet, laten wij het ook achter. U zult niet kunnen zien dat de spuitexpert geweest is. Alleen aan de mooie nieuwe strakke muren of plafonds

Hoe bereiken we het mooiste resultaat

Doordat de verfspuit de latex super egaal kan aanbrengen kun je op gladde wanden het beste resultaat behalen. Daarom wordt het mooiste resultaat behaald als de ondergrond goed schilderklaar en vlak wordt aangeleverd aan de Spuitexpert.

Verschillende soorten wanden

In uw woning – bestaand of nieuwbouw – kunnen verschillende soorten wanden voorkomen. In de bouw wordt met 2 soorten afwerking gewerkt: schilderklare muren en behangklare muren.

Schilderklare muren

Deze wanden worden volledig strak en glad afgewerkt . Zoals de term ‘spuitklaar’ al doet vermoeden, zijn deze wanden uitermate geschikt voor latex en verf spuiten. Een stukadoor zal voor spuitklare wanden de wanden pleisteren of na sponsen zodat de muren dichter en gladder worden. Het resultaat is zo glad dat verfspuiten daarna goed mogelijk is.

Behangklare wanden

Behangklare wanden zijn minder strak afgewerkt. Er mogen in de ondergrond wat krasjes en deukjes zitten. Dit is omdat behang meestal wel wat oneffenheden kan hebben. Voor het spuiten van verf heb je echter een zo strak en glad mogelijke ondergrond nodig. Wilt u deze wanden laten spuiten? Dan is het belangrijk om ze te laten afwerken tot schilderklare wanden.

Bij het laten spuiten van uw wanden en/of plafond is een goede voorbereiding belangrijk.

 • De ondergrond moet beoordeeld worden door de Spuitexpert op draagkracht en hoedanigheid.
 • Indien nodig wordt de ondergrond voorbehandeld. Denk bijv. aan een hardnekkige nicotine aanslag. Dit zal zonder voorbehandeling weer in de nieuwe afwerklaag verschijnen.
 • De ruimte moet zo goed als leeg gemaakt worden zodat voldoende ruimte ontstaat om de werkzaamheden goed en deugdelijk uit te voeren.
 • Al het afplakwerk van ramen, kozijnen en vloeren moet zorgvuldig worden gedaan om schade te voorkomen.

Afplak werkzaamheden

Omdat er met het spuiten een fijne nevel ontstaat is het belangrijk dat het afplakken van ramen, kozijnen en vloeren zorgvuldig moet gebeuren. Bij de afplak werkzaamheden is het dan ook van groot belang dat er strak wordt afgeplakt langs de kozijnen, deuren en ramen. Wanneer de plakband wordt verwijderd ontstaat er een strak eindresultaat.

Uiteraard kunt u kosten besparen door dit zelf uit te voeren. U moet er dan wel zeker van zijn dat u zeker weet dat dit goed gebeurt. Wanneer er kleine kieren of scheuren zijn, kan er verfschade ontstaan.

Verstandig is het om het afplakwerk door de specialist te laten uitvoeren. De verantwoordelijkheid ligt dan bij de specialist. Voorkomen is beter dan genezen!

Voordelen Latex spuiten door De Spuitexpert

 • Latex spuitwerk is goedkoper dan traditioneel sausen met een roller
 • Bij het spuiten van latex muurverf blijven gladde wanden glad terwijl wanden met een structuur deze structuur juist behouden blijft.
 • Snelle en nette uitvoering (alles wordt volledig afgedekt en afgeplakt)
 • De ideale behandeling voor moeilijk te schilderen plekken
 • Vele jaren ervaring
 • Grote laagdikte, dus een betere bescherming
 • Weinig nevel
 • Minder druk = rustiger spuiten = mooier resultaat
 • Perfecte vloeiing
 • Gratis vakkundig advies en een duidelijk scherpe prijsopgave
 • Uitsluitend gebruik van hoogwaardige producten
 • Klant vriendelijk
Scroll to top